Ζουμερές θεατρικές παραστάσεις που έρχονται!

Μπήκε ο Σεπτέμβρης και ανασκουμπώνεται ο καλλιτεχνικός κόσμος. Εμείς με τη σειρά μας, παρακολουθούμε, μελετάμε, συζητάμε με φίλους τί θα δούμε φέτος! Από τις επικείμενες, προγραμματισμένες, ως τώρα, παραστάσεις που θα ανέβουν στα θέατρα, οι παρακάτω τραβούν την προσοχή..

 

Blue Jasmine. Θέατρο Διάνα, έναρξη Οκτώβριος. Είδος δράμα, πρωταγωνιστεί η Ελένη Ράντου.

Αν έχετε δει την ομότιτλη ταινία του Γούντι Άλεν με την Cate Blanchett, του 2013, τότε θα γνωρίζετε περίπου περί τίνος πρόκειται. Η ηρωίδα, αναγκάζεται εκ των συνθηκών, να αλλάξει ζωή και από τη χλιδή που ζούσε, ξεκινάει μια άλλη, καταφεύγοντας στην αδερφή της, σε περιθωριοποιημένη περιοχή. Παρακολουθούμε το χρονικό των σκέψεων της και του ψυχολογικού της κόσμου. Ναι μεν χαρακτηρίζεται ως δράμα, αλλά έχει πολλά κωμικά στοιχεία. Μας αρέσει η Ράντου και την εμπιστευόμαστε, γιατί θεωρώ ότι θα είναι μια απαιτητική παράσταση, αφού το δυνατό της σημείο, δεν είναι το σενάριο, αλλά οι ερμηνείες!

 

Ασκητική. Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν, διάρκεια από 13 έως 15/9. Είδος δράμα, με τους Στάθη Βούτο, Ανδρέα Κουτσουρέλη, Νίκο Νικολάου, Δημήτρη Παλαιοχωρίτη.

Με τρώει η περιέργεια να δω πώς κατορθώθηκε να μετατραπεί αυτό το συγκεκριμένο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη σε θεατρική παράσταση. Πρόκειται για ένα βιβλίο, μια εσωτερική μάχη, μια κραυγαλέα αναζήτηση του συγγραφέα για τον ίδιο τον άνθρωπο και για τον ίδιο τον εαυτό του. Ένα πολύ δυνατό έργο και κατά τη γνώμη μου ένα εγχείρημα διασκευής του σε οποιαδήποτε μορφή τέχνης, είναι ένα μεγάλο ρίσκο. Ελπίζω να μας ανταμείψει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, αφού διατηρεί ένα καλό όνομα.

 

Η παναγία των Παρισίων. Θέατρο Παλάς, έναρξη 3/11, Είδος: για όλη την οικογένεια, πρωταγωνιστούν: Κουασιμόδος: Δημήτρης Πιατάς, Εσμεράλντα: Νάντια Κοντογεώργη.

Το διαχρονικό έργο του Βίκτορος Ουγκώ, που έχει συγκινήσει γενιές και γενιές και καταπιάνεται με κοινωνικά ζητήματα, με την αδικία αλλά και με τον αληθινό έρωτα. Εμπιστευόμαστε τον έμπειρο Πιατά και από όσο φαίνεται και στη φωτό, από μεταμορφώσεις και κοστούμια καλά κρατεί!

 

Μαντάμ Σουσού. Περιοδεία. Εναπομείνασες παραστάσεις, 3-4/9: Βεάκειο Πειραιάς, 10/9: θέατρο Αλίκη Βουγιουκλάκη-Βριλήσσια, 11/9: θέατρο Αλέξης Μινιώτης-Αιγάλεω και 13/9: Νέα Σμύρνη. Είδος κωμωδία. Πρωταγωνιστεί η Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Το έργο του Δημήτρη Ψαθά που αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό, όταν προβλήθηκε στην ΕΡΤ με μαντάμ Σουσού την Άννα Παναγιωτοπούλου. Τώρα, είμαι σίγουρη ότι και η Δήμητρα Παπαδοπούλου στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, αφού είναι μια αξιοσέβαστη ηθοποιός που μας έχει κρατήσει συντροφιά με τις όμορφες δουλειές της. Υποδύεται λοιπόν, τη Μαντάμ Σουσού, μια γυναίκα που μεγαλοπιάνεται και εξαιτίας αυτού, η ζωή της είναι μια ευχάριστη περιπέτεια!

 

Οι δώδεκα ένορκοι.  Θέατρο Αλκμήνη. Έναρξη 11/10. Είδος δράμα. Πρωταγωνιστούν οι: Νίκος Βατικιώτης, Τάσος Γιαννόπουλος, Σωτήρης Δούβρης, Μάνος Ζαχαράκος.

Δώδεκα ένορκοι συζητούν για έναν δεκαεξάχρονο κατηγορούμενο. Η συζήτηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα, γεμάτη νοήματα και έξυπνους διαλόγους. Αν θέλετε να το δοκιμάσετε, μπορείτε να δείτε την ομώνυμη ταινία. Καλοί ηθοποιοί, όπου για 5η χρονιά ανεβάζουν αυτήν την παράσταση ως εγγυημένη επιτυχία!
Γύρω γύρω μήνες. Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, θεατρική ομάδα Μικρός Νότος, ηθοποιοί: Δάφνη Καμμένου, Ναυσικά Πύρρου. Είδος παιδικό. Έναρξη από 11/11.
Για το τέλος άφησα μια παιδική παράσταση! Το θέμα της είναι η εναλλαγή των εποχών και τα έθιμα και οι παραδόσεις της κάθε εποχής. Ιδανική για μικρά παιδάκια, όπου κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο να παρακολουθούν θέατρο!
Φυσικά, έπεται και συνέχεια στις διερευνήσεις μας για τις επικείμενες παραστάσεις… Τις πληροφορίες μου πήρα από το “theatrinos.gr”
Καλές βραδιές, λοιπόν, με λίγο γέλιο και με λίγο δάκρυ..!