‘Κάτι απ το ημερολόγιο ενός…’ για 4η χρονιά στο Θέατρο Λύχνος

Μία διασκευή απ’ το σπουδαίο “Ημερολόγιο ενός τρελού” του Γκόγκολ παρουσιάζεται στο Θέατρο Λύχνος. Στο ρόλο του Αξέντι Ιβάνοβιτς: Κωνσταντίνος Τσεντούρος​ και στα τύμπανα-ερμηνεία ο Βασίλης Τσεντούρος. Το τραγούδι της παράστασης έχει ερμηνεύσει ο Παντελής Θαλασσινός.

Η εμμονή ενός ανθρώπου να πείσει τον εαυτό του πως είναι κάτι σημαντικό. Μία απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει στον έρωτα και να λυτρωθεί από την απομόνωση και τα κοροϊδευτικά γέλια των ανθρώπων.

Στο “Ημερολόγιο ενός τρελού” ο Γκόγκολ καυτηριάζει με γλαφυρό τρόπο την κενότητα της άρχουσας τάξης. Πως οι ταξικές ανισότητες της εποχής παγίδευαν τους απλούς πολίτες και τους καθιστούσαν θύματα των ισχυρών.

Με έναν τέτοιο πολίτη, τον Αξέντι Ιβάνοβιτς , καταπιάνεται το έργο. Με έναν  πολίτη χαμηλής αυτοεκτίμησης που ταπεινά εισπράττει τα κοροϊδευτικά γέλια των ανωτέρων του και των κατωτέρων του . Με έναν άνθρωπο που απομονώνεται και σιγά σιγά κυλά από τη λογική στη παραφροσύνη  από τη συνειδητοποίηση της πραγματικότητας στην κατασκευή ενός κόσμου στον οποίο είναι αρεστός και μπορεί σε μια στιγμή να γίνει ο Βασιλιάς της Ισπανίας .

Η μουσική της παράστασης κυκλοφορεί σε cd και στο φουαγιέ του θεάτρου ΛΥΧΝΟΣ​

Από 2 Νοεμβρίου και κάθε Παρασκευή

Τιμές εισιτηρίων : Γενική είσοδος 10€ , Πολύτεκνοι , Φοιτητές  7€ Ατέλειες  Δωρεάν

Προπώληση στο Viva.gr  7€

Διάρκεια παράστασης 70’ λεπτά χωρίς διάλειμμα

ΛΥΧΝΟΣ : Χαλκιδικής 83, Αθήνα 118 55 , (2110121686)

Σκηνοθεσία- Διασκευή: Κωνσταντίνος Τσεντούρος​

Μουσική: Βασίλης Τσεντούρος​

Σκηνικά: Κάρολος Ρωμούσης​

Βίντεο-Φωτογραφίες: Κανέλλος Φωτογιαννόπουλος​

Μάσκες: Δήμητρα Καίσαρη​

Μετάφραση: Gheorge Trofim​