Η ελευθερία μου σε πινελιές!

Η νέα μου, ιδεατή, έκθεση ζωγραφικής, φιλοξενεί πίνακες μεγάλων ζωγράφων, που έχουν μια πινελιά από το αίσθημα της ελευθερίας. Η αλήθεια είναι, ότι η σημασία της λέξης χωράει να φανερωθεί όχι μόνο σε κάθε έκφανση της τέχνης αλλά και σε κάθε ανθρώπινη έκφραση. Αυτή η μίνι έκθεση, λοιπόν, είναι η δική μου ελευθερία!

 

Οι παπαρούνες του Κλωντ Μονέ (1873). Με τα πολύ όμορφα χρώματα, όπως αυτά της παπαρούνας, ανοίγεται στον ορίζοντα το μονοπάτι, που περπατώντας το, σίγουρα μια αίσθηση ελευθερίας θα διαπεράσει τον νου!

 

Μαθήματα μπαλέτου του Έντγκαρ Ντεγκά (1870). Τα περίφημα μπαλέτα του Ντεγκά, όπου  μπαλαρίνες παρουσιάζονται στην προετοιμασία για το μάθημα μπαλέτου και στις πρόβες τους. Ο κλασικός χορός είναι μια άσκηση του σώματος, του νου και της ψυχής, αφού συνδυάζει κίνηση, σκέψη και έκφραση συναισθημάτων. Ο Ντεγκά μας μεταφέρει σε σκηνικό της εποχής, όπου το μπαλέτο άνθιζε. Με το σώμα να ακολουθεί την κλασική μουσική, πως γίνεται να μην απελευθερωθεί η ψυχή;

 

Καλοκαίρι στο Long Island της Sally Swatland που είναι πιο πρόσφατος, αφού η δημιουργός είναι γεννημένη το 1946. Αληθοφανές έργο, με πολύ όμορφα χρώματα και τί πιο ελευθεριακό από παιδιά που παίζουν στη θάλασσα;

 

Σταροχώραφα της Auvers μετά την βροχή του Βαν Γκογκ (1890). Τα χρώματα της φύσης και του κάμπου, όπως απεικονίζονται μέσω της δημιουργίας του ζωγράφου προκαλούν ανάταση ψυχής και γαλήνη ταυτόχρονα!

 

Το έργο των τίτλων είναι του Edward Henry Potthast, Springtime.