Ιδανικοί χώροι για να διαβάσεις, να γράψεις και να ζωγραφίσεις ελεύθερα!

Όχι δεν είναι οι δημόσιες βιβλιοθήκες και οι πολυχώροι με free wi-fi. Δεν είναι οι παραλίες με ξαπλώστρες και με πολύ, μα πολύ κόσμο! Δεν είναι το μετρό, ούτε τα λεωφορεία του κτελ! Δεν είναι ούτε τα κρεβάτια και τα γραφεία μας. Είναι σχέδιο φαντασίας, που δε χωράει σε ένα σπίτι, ούτε εκτίθεται στην ακτινοβολία του internet και παραβλέπει όλους τους κανονισμούς, φυσικούς και μη! Και το σπουδαιότερο: Εκεί μπορούμε να πάμε όλοι, ανεξαιρέτως! Εύκολα, γρήγορα και δωρεάν…

Σε μια κορυφή των Άλπεων.

Χωρίς μπαγκάζια, βαλίτσες και τα συναφή. χωρίς τις παρεμβάσεις της φύσης, λόγω του μεγάλου υψόμετρου να μας απασχολούν και φορώντας ένα κοντομάνικο και μια βερμούδα, μπορείτε να βρείτε το ιδανικό σημείο που σας αρέσει για να καθίσετε άνετα και να βγάλετε το βιβλίο, το τετράδιο ή την ακουαρέλα σας. Δε θα σας ενοχλήσει κανείς και θα έχετε όση έμπνευση επιθυμείτε, μπροστά στα μάτια σας!

 

Πάνω στον Πύργο του Αίφελ.

Όλο το Παρίσι στο πιάτο! Ιδού η έμπνευση και το ιδανικό διάβασμα! Δε θα χρειαστεί να πληρώσετε και φυσικά δε θα έχει κόσμο γύρω σας. Ούτε τουρίστες. Θα είστε μόνοι σας, εσείς και τα βιβλία σας! Ο Πύργος όλος ρεζερβέ για εσάς και τα έργα σας!

 

Σε μια ερημική παραλία της Ηλείας. 

Δεν είναι πιο εύκολη η μετάβασή σας σε αυτό το μέρος, από ότι στα παραπάνω, επειδή βρίσκεται στην Ελλάδα. Σε όλες τις περιπτώσεις, ο χρόνος που απαιτείται, είναι ο ίδιος. Μερικά δευτερόλεπτα. Όχι, δεν είναι πολλά, γιατί έχεις να σκεφτείς και τις συνθήκες που θα επικρατούν γύρω σου, τη δεδομένη στιγμή στο δεδομένο σημείο. Στην παραλία λοιπόν, μια ατομική τέντα, μια ριγέ καρεκλίτσα κι ένα τραπεζάκι για το κολατσιό και φυσικά για τον φρέντο καπουτσίνο, που δε θα λιώνουν τα παγάκια και θα διατηρούνται στην αρχική τους μορφή, όση ώρα σου πάρει να διαβάσεις το βιβλίο σου, ή να ζωγραφίσεις το τοπίο. Φυσικά, χωρίς άλλον κόσμο. Όταν λέμε ερημική, εννοούμε ερημική, χωρίς το ζευγαράκι που την ανακάλυψε τυχαία και από τότε πάει μόνο εκεί.

 

Στη γέφυρα του Σίδνει.

Εννοείται, ότι θα ισχύει ο,τι και στις παραπάνω περιπτώσεις. Θα μπορούσε να είναι και του Ρίου της Πάτρας, αλλά έβαλα την παραλία της Ηλείας πιο πάνω και θα ήταν πλεονασμός!

 

Στο φεγγάρι.

Για το τέλος άφησα την πιο ενδιαφέρουσα πρόταση. Μπορείτε λοιπόν, να πάρετε να κιτάπια σας και να βρείτε ένα άνετο σημείο στην άκρη ου φεγγαριού και να καθίσετε. Θα έχετε θέα τη Γη κυρίως (όπως φαίνεται η Ζάκυνθος από την Κυλλήνη) και κατ΄επέκτασιν όλο το σύμπαν. Δε νομίζω να υπάρχει μέρος που να αποπνέει περισσότερη έμπνευση!

 

Καλά ταξίδια, όπου και να διαλέξετε να πάτε για να διαβάσετε, να γράψετε ή να ζωγραφίσετε! Μπορείτε φυσικά να πάρετε μαζί σας και τους αγαπημένους σας ανθρώπους, για να μοιραστείτε αυτήν την εμπειρία και να την κρατήσετε ως μια καλή, κοινή ανάμνηση…!