Τί δηλώνει για την προσωπικότητά σας η κατηγορία βιβλίων που προτιμάτε να διαβάζετε

Ρίξτε μια ματιά στην βιβλιοθήκη σας και δε θα σας είναι δύσκολο να καταλάβετε ποιο είναι το είδος λογοτεχνίας που προτιμάτε, που έχετε ξοδέψει χρήματα για αυτό ή που οι αγαπημένοι σας έχουν επιλέξει για εσάς, να σας φέρουν ως δώρο. Ακόμα μπορείτε να αναλογιστείτε τις φορές που βρίσκεστε στους διαδρόμους ενός βιβλιοπωλείου, ποιες κατηγορίες πιάνετε τον εαυτό σας να χαζεύει περισσότερο; Για όποια κατηγορία και αν σας μαγνητίζει στα ράφια της, να είστε περήφανοι! Αυτό το είδος λοιπόν, που αγαπάτε και χάνεστε μέσα στα βιβλία που το εκπροσωπούν, φανερώνει πολλά για την προσωπικότητά σας.

Κλασικά

Είστε από τους ανθρώπους εκείνους που μπορείτε και ξαναδιαβάζετε σε διάφορες φάσεις της ζωής σας , τα αγαπημένα σας ίδια, κλασικά βιβλία που τόσο σας έχουν σημαδέψει. Είσαστε το παιδί εκείνο που στο σχολείο διαβάζατε όλα τα πρωτεύοντα θεωρητικά μαθήματα και μάλιστα το απολαμβάνατε! Έχετε την τάση να αγαπάτε τα απλά καθημερινά πράγματα. Προτιμάτε να γνωρίζετε έναν άνθρωπο σε βάθος, παρά περισσότερους επιφανειακά.

Φαντασίας

Προτιμάτε να διαβάζετε για τεράστιους, πολύπλοκους και φανταστικούς κόσμους στους οποίους η φαντασία σας μπορεί να περιπλανιέται ακατάπαυστα. Σαν παιδιά αγαπούσατε τη μυθολογία. Είστε ένας ονειροπόλος και συχνά σκέφτεστε από όπου κι αν είστε, ποια θα είναι η επόμενη περιπέτειά σας! Είστε ένας πολύ καλός φίλος και αναγνωρίζετε την αξία της φιλίας ειδικά αν είστε φαν του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών!

Ιστορικό μυθιστόρημα

Αγαπάτε τη μυθοπλασία αλλά αγαπάτε και την πραγματικότητα. Σας αρέσει να γνωρίζετε από πριν το πλαίσιο στο οποίο θα εξελιχθεί μια ιστορία και δεν είστε μεγάλος οπαδός των εκπλήξεων. Έχετε έναν λεπτομερή σχεδιασμό στη ζωή σας αλλά που και που εντάσσετε μέσα σε αυτόν και τον αυθορμητισμό. Είστε λεπτολόγος και συχνά τελειομανής στη δουλειά σας αλλά και με όσα καταπιάνεστε. Είστε ένας παρατηρητής του κόσμου που εξελίσσεται και απολαμβάνετε να ακούτε συγγενείς και φίλους να σας λένε ιστορίες από το παρελθόν τους.

Τρόμου

Πιστεύετε ότι όλος ο κόσμος πρέπει να αρχίζει να διαβάζει βιβλία τρόμου. Δεν τρομάζετε εύκολα και αναζητάτε την έκρηξη της αδρεναλίνης, στην οποία είστε σχεδόν εθισμένος. Είστε ο πιο ριψοκίνδυνος ανάμεσα στους φίλους σας. Σαν ειδικός στο να λέτε τρομακτικές ιστορίες οι φίλοι σας γνωρίζουν ότι όταν ξεκινάτε την εξιστόρησή, η ιστορία σας θα τους στοιχειώνει για την υπόλοιπη εβδομάδα!

Αστυνομικά

Είστε εξαιρετικά ταλαντούχοι στο να μαντεύετε την έκβαση μιας κατάστασης από τη συλλογή στοιχείων γύρω από αυτήν, έτσι ώστε πρέπει να γνωρίζετε ότι οι φίλοι σας δε θέλουν να βλέπουν μαζί σας αστυνομικές ταινίες μυστηρίου προς αποφυγή αποκάλυψης στοιχείων. Αντιμετωπίζετε τη ζωή ως ένα μυστήριο και πάντα ψάχνετε να βρείτε νόημα στα πάντα. Σαν άνθρωποι είστε πιο ήσυχοι από την πλειοψηφία, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί απολαμβάνετε να είστε ένα μυστήριο από μόνοι σας!

Βιβλία που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες

Έχετε την τελευταία αυτοβιογραφία που κυκλοφόρησε στο χέρι. Είστε ένας σπουδαίος ακροατής και απολαμβάνετε να γνωρίζετε τους ανθρώπους ακόμα και με τα στραβά και τα ανάποδά τους. Ψάχνετε πάντα νέους τρόπους να βελτιώνετε τον εαυτό σας αλλά και τους γύρω σας. Σας αρέσει να κάνετε σπουδαία πράγματα γιατί θέλετε να ζήσετε μια λαμπρή και αξιοθαύμαστη ζωή.

Αισθηματικά

Για εσάς κανένα βιβλίο δεν είναι σπουδαίο αν δεν περιλαμβάνει μια μεγάλη ιστορία αγάπης. Είστε ένα άτομο με ζεστή καρδιά που δε διστάζετε να κάνετε ένα επιπλέον βήμα για να ικανοποιήσετε τον άνθρωπο που αγαπάτε. Καταφέρνετε να έχετε πάντα μια θετική άποψη για τη ζωή ακόμα κι αν έχετε πιάσει πάτο. Στα ραντεβού σας πηγαίνετε με υψηλές προσδοκίες, αλλά είστε επιρρεπής στο να ελκύεστε από όποιον κοιτάξει προς το μέρος σας.

Επιστημονική φαντασία

Αγαπάτε την ανάγνωση για διαγαλαξιακές περιπέτειες ή φουτουριστικά γεγονότα. Όταν είσαστε παιδί δεν ταιριάζατε αρκετά με το σύνολο γιατί σκεφτόσασταν συχνά νέους κόσμους και φανταστικούς χαρακτήρες σε σχέση με το τετριμμένο σκηνικό του σχολείου στο οποίο έπρεπε να περνάτε τον χρόνο σας. Έχετε συχνά σπουδαίες ιδέες αλλά φοβάστε να μιλήσετε. Με το έξυπνο πνεύμα σας εσείς και οι γύρω σας γνωρίζετε ότι θα είστε από τους ελάχιστους ανθρώπους που θα μπορέσουν να αποδεχτούν με σχετική ευκολία οποιοδήποτε αποκαλυπτικό γεγονός συμβεί στον κόσμο.

Πληροφορίες από: www.bustle.com και www.nyoooz.com