Ώστε έτσι βλέπουν τον Batman οι Γιαπωνέζοι…

Όταν πρωτοεμφανίστηκε το trailer του Batman Ninja, μπορώ να πω πως ενθουσιάστηκα. Η αγάπη μου για τα Anime και για τους ήρωες γενικά είναι καταγεγράμμενη και εδώ, οπότε το σμίξιμο αυτών των δύο, μου φάνηκε ιδανικό.

Η ιστορία ακολουθεί τον Batman και τους συμμάχους του, να μεταφέρονται στην Φεουδαρχική Ιαπωνία, μετά από μία μάχη με τον υπερφυσικό γορίλλα Gorilla Grodd. Εκεί θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τους χειρότερους εγκληματίες της Gotham, μεταξύ των οποίων ο Joker, η Poison Ivy και ο Deathstroke οι οποίοι έχουν καταλάβει διάφορες περιοχές της χώρας. Σκόπος τους, πέραν του προφανούς – να σταματήσουν τους κακοποιούς – η επιστροφή στη δική τους εποχή.

Το σενάριο, οκ! Ευφάνταστο δεν το λες, αλλά μιας και πρόκειται για animation ταινία Batman, το παραβλέπουμε. Το ότι έχει μεταφερθεί στο παρελθόν και ο Alfred, και το Batmobile και το Batwing, λες δεν πειράζει.. Γιαπωνέζοι, υπερηρωικές ταινίες και φεουδαρχική Ιαπωνία, το δεχόμαστε. Αλλά

Προσοχή ακολουθούν λίγα spoilers..

Να δω το Batman κλαψιάρη??? "Δεν θα μπορέσω να κερδίσω", "Δεν έχω τα gadgets μου και τι θα κάνω?" και άλλα τέτοια.. Ρε πάτε καλά? Είναι ο Batman... ο άνθρωπος που γύρισε στην προιστορική περίοδο μόνο με το παντελόνι του και κατάφερε να επιστρέψει στο παρόν (spoiler από το Final Crisis!). Και δεν μιλάμε για τον Batman στην αρχή της καρίερας του, που μπορεί να είχε κάποιες αμφιβολίες, αλλά στην συγκεκριμένη ταινία τον βλέπουμε και με τους 4 Robins μαζί, άρα "φτασμένο" ήρωα.
Και πάμε σε αυτό που πραγματικά έκανε το cringe level να είναι πάνω από 1000 και τα μάτια μου να γυρνάνε μέσα στο κεφάλι μου... Κάστρα robot? Που μάχονται και εν τέλει ενώνονται σε μεγαλύτερο robot (Devastator - like)?? Αγαπώ τα Mecha anime, Gundam / Evangelion / Robotech / RahXephon και πολλά άλλα, όμως στον κόσμο του Batman, και δη στην Ιαπωνία του 1400.. μέχρι και εγώ έφτασα στο σημείο να πώ...έλεος!

This slideshow requires JavaScript.

Και μετά από αυτό το μικρό διάλειμμα αγανάκτησης, να πω πως η ταινία έχει καταπληκτική εικονογράφηση και σας προτείνω να την δείτε στα Γιαπωνέζικα ώστε να γελάσετε και εσείς με τον Batman και τον Joker να φωνάζουν όπως οι χαρακτήρες του DragonBall πρίν συγκρουστούν..

Πάω να δω την τριλογία του Nolan

Βαθμολογία Artigo : 3/10