Μεταφυσικές Εφηβικές Αναζητήσεις

Τρόμος, μαγεία, δαίμονες, σχολείο, εφηβικοί έρωτες, ανάσταση νεκρών, ζόμπι, εφηβικά πάρτυ…. Ok STOP! Αυτό το συνοθύλευμα τρόμου και Αμερικάνικης εφηβείας είναι η πρώτη season της νέας, τρομαχτικής, σειράς του Netflix : The Chilling Adventures of Sabrina. Και όταν λέμε Sabrina, εννοούμε μεν τον κλασσικό χαρακτήρα της νεαρής μάγισσας με τις δύο “χαζούλες” θείες – κλασσικό sitcom. Όμως αυτή την φορά υπάρχει μεγάλη διαφορά…

Εδώ τα πράγματα από το πρώτο επεισόδιο θέλουν να δείξουν τον horror χαρακτήρα της σειράς, όχι όμως τρόμο τύπου Haunting of Hill House. Εδώ οι μάγοι και οι μάγισσες έχουν εκκλησία, με Κυριακάτικη λειτουργία, όπου προσεύχονται στον Σατανά..και εδώ αρχίζουμε να γελάμε, μιας και όλη η κατάσταση είναι τραγελαφική στην προσπάθεια της να δώσει πιο ακραία και “edgy” εικόνα γύρω από την σειρά.

Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από την Sabrina Spellman μία έφηβη, μισή μάγισσα (από την μεριά του πατέρα της) και μισή άνθρωπο (από την μεριά της μητέρας της), η οποία στα 16ά γενέθλία της πρέπει να γράψει με αίιιμμμαααα το όνομά της στο βιβλίο του ΘΗΡΙΟΥ ώστε να γίνει 100% μάγισσα και να υπηρετήσει τον σκοτεινό άρχοντα. Βέβαια η ίδια δεν τρελαίνεται με αυτή την προοπτική για τη ζωή της, μιας και είναι 16 ετών και έχει θνητό αγόρι, το οποίο και αγαπάει πάρα πολύ (εφηβεία ≠ μεγάλος έρωτας)… Όπως καταλαβαίνετε υπάρχουν αρκετά κλισέ γύρω από την ιστορία.

Βέβαια όσο προσοχή δίνεται στις σχέσεις της Sabrina με την οικογένεια της και το αγόρι της, δεν δίνεται στη σχέση της με τις φίλες της. Δύο χαρακτήρες που φαίνονται ξύλινοι, ειδικά όταν γίνεται η προσπάθεια να τους δώσει δικές τους ιστορίες μέσα στη season. Δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και με τις συμμαθήτριες της στο σχολείο μαγείας, κάτι που θα ήθελε να μοίαζει με το Hogwarts, αλλά το μόνο που βλέπουμε είναι το lobby, με το τεράστιο άγαλμα του τραγόμορφου, και η αίθουσα της χορωδίας…

This slideshow requires JavaScript.

Γενικά η σειρά δεν φάνηκε στα μάτια μου τόσο προσεγμένη όσο το μεγάλο της “αδερφάκι”, το Riverdale (Archie και Veronica στον 21ό αιώνα). Υπάρχει πάντα η πιθανότητα να “τρέξαν” την παραγωγή για να προλάβουμε να είναι στην πλατφόρμα το Halloween. Η μόνη παρουσία που μπορώ να πω με ιντρίγκαρε λίγο, είναι η Michelle Gomez στο ρόλο μίας μάγισσας με δική της άτζεντα για τη ζωή της Sabrina.

Δυστυχώς δεν θα μπορέσω να το συστήσω, ειδικά όταν τον ίδιο μήνα είδαμε άλλες σειρές τρόμου που πραγματικά μας καθήλωσαν. Δεν περίμενα βέβαια παρόμοιες κατάστασεις, μιλάμε όπως είπαμε και για εφηβικό μεταφυσικό τρόμο, αλλά ήθελα κάτι παραπάνω.