3+1 Ταινίες και Σειρές που βασίζονται σε Comics (και μάλλον δεν το ήξερες)!

Τα τελευταία χρόνια έχουν γεμίσει οι αίθουσες, και η μικρή μας οθόνη, με ταινίες και σειρές (ειδικά σειρές…) βασισμένες σε ήρωες είτε της Marvel είτε της DC, με διαφορετικά αποτελέσματα επιτυχίας βέβαια. Υπάρχουν όμως ταινίες και σειρές τις οποίες έχουμε παρακολουθήσει και βασίζονται σε comics, χωρίς να έχουμε ιδέα από που προήλθε η έμπνεύση τους. Ένα μικρό δείγμα με τις πιο αντιπροσωπευτικές ταίνιες του είδους.


1) Constantine (2005)

Η ταινία είναι βασισμένη, στο comic Hellblazer και στο χαρακτήρα του John Constantine, ο οποίος είναι έναςς αντι-ήρωας που αντιμετωπίζει υπερφυσικούς τρόμους. Ο John δεν είναι κάποιος “μικρός” ήρωας στο κόσμο της DC, αντιθέτως θεωρείτε από τους “μεγάλους” χαρακτήρες στο υπερφυσικό μέρος της εταιρείας, σε σημείο να εμφανίζεται πια στο comic Justice League Dark (και τη νέα ομώνυμη animation ταινία). Για του λόγου το αληθές :

 

Και ποιος είναι μαζί του? Ναι, ο Batman!

 

Για να επιστρέψουμε στο άρθρο, η ταίνια παρουσιάζει κυρίως την comic ιστορία Dangerous Habits , και εκτός του Keanu Reeves, συμπρωταγωνιστούν η Rachel Weisz. ο  Shia LaBeouf, η Tilda Swinton και ο Djimon Hounsou. Βέβαια, εάν θέλετε να δείτε πιο πιστή μεταφορά του χαρακτήρα στην οθόνη, μπορείτε να δείτε την σειρά Constantine με πρωταγωνιστή των Matt Ryan, η οποία αν και δυστυχώς “κόπηκε” στα 13 επεισόδια πέφτωντας στα βράχια ονόματι NBC, ο χαρακτήρας είχε τόση επιτυχία που μεταφέρθηκε στις άλλες υπερηρωικές σείρες του καναλιού CW, και φέτος (2018) θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά Legends of Tomorrow.

 

 

 

2) Preacher (2016-)

Ένα comic που ακολουθεί τον πάστορα Jesse Custer, ο οποίος σύνδεεται με την υπερφύσική δύναμη της Γένεσις, (την αφύσικη σύζευξη ενός αγγέλου και ενός δαίμονα) και μαζί με την πρώην κόπελα του και ένα vampire, οργώνουν την Αμερική για να βρουν το Θεό.

Ναι, oook

Η σειρά ακολουθεί (σχετικά) πιστά το comic, με την παρουσίαση των (πραγματικά περίεργων), κακοποιών και συμμάχων του τρίο.

 

 

Η σειρά έχει ολοκληρώσει ήδη δύο κύκλους και έχει ανανεωθεί για τρίτον. Το comic είναι μια δημιουργία της Vertigo, εταιρείας κάτω από το σήμα της DC.

 

3) Wanted (2008)

Η ταίνια με τον James McAvoy, την Angelina Jolie και τον Morgan Freeman, που πυροβολούν πίσω από τοίχους, τρένα, διαστημόπλοια, τον πλανήτη Άρη, τον Πλούτωνα (που δεν είναι πια πλανητής…) είναι βασισμένη στο ομώνυμο comic, με το οποίο εκτός από τις δυνάμεις των πρωταγωνιστών, δεν έχουν καμία σχέση. Μα καμία.

 

Οι αντίστοιχοι πρωταγωνιστές στο comic

 

Η ταινία ακολουθεί τον πρωταγωνιστή από υπάλληλο χωρίς μέλλον, σε διεθνούς φήμης εκτελεστή για μία μυστική οργάνωση η οποία θέλει να εξαλείψει το κακό (οι στόχοι δίνονται από τις μοίρες στην ουσία μέσω του αργαλειού τους). Το comic πέραν της ιστορίας του πρωταγωνιστή πριν μάθει για τις δυνάμεις του, είναι στην ουσία η αρχή ένος εγκληματία, ο οποίος ανέρχεται στις τάξεις των οργανώσεων, στην ουσία δημιουργώντας ένα supervillain story.

 

 

3+1) Kingsman (2014 & 2017)

Δύο ταινίες (Kingsman – 2014 & Kingsman: The Golden Circle – 2017), με δυνατό cast που συμπεριλαμβάνει τον Colin Firth, τoν Mark Strong, τον Alfred… εεε sorry τον Michael Caine στην πρώτη ταίνια και Julianne Moore, Halle Berry, Pedro Pascal, Elton John (!!), Channing Tatum και τον Jeff Bridges στην δεύτερη, οι οποίοι πλαισιώνουν τον Taron Egerton <–click me στην (αρκετά) πιστή μεταφορά του comic στην μεγάλη οθόνη.

 

Ο πρωταγωνιστής Eggsy (Taron Egerton) είναι ένα νεαρός loser στο Λονδίνο, ο οποίος στρατολογείται από τον θείο του σε μία μυστική οργάνωση, (παρατηρείτε την τάση σε αυτού του είδους της ταινίες / σειρές, έτσι;) η οποία πραγματοποιεί μυστικές αποστολές ανά την υφήλιο, για την προστασία του Ηνωμένου Βασιλείου και όχι μόνο. Σαν τον 007 στον 21ό αιώνα δηλαδή, με παρόμοιες τάσεις χρήσης gadgets και μεγαλοπρεπών κακοποιών, ωραίων παρουσιών κτλ.

 

Το comic προτείνεται ανεπιφύλακτα, διότι αν και η ιστορία φαίνεται τετριμμένη αρχικά, ξεφεύγει μετά από κάποια τεύχη και ακολουθεί έναν πολύ ενδιαφέρον δρόμο.

Τον Ιούνιο του 2018 αποκαλύφθηκε ότι μια τηλεοπτική σειρά οκτώ επεισοδίων Kingsman, είναι σε πρώιμη δημιουργία και έχει δοθεί το πράσινο φως για τρίτη ταινία Kingsman.

Προφανώς υπάρχουν και άλλες σειρές οι οποίες μεταπήδησαν από την μία μορφή τέχνης (χαρτί) στην άλλη (οθόνη), τέσσερις για τις οποίες έχω προσωπική άποψη και τις θεωρώ αντιπροσωπευτικές, είναι οι παραπάνω.

Περιμένω σχόλια σας και για άλλες, ώστε να τις παρακολουθήσω για χάρη της σελίδας, όχι γιατί είμαι geek.

Αλήθεια.

Γράψτε.