Το πάρτυ των Deathcrop Valley στο An Club!

Το Σάββατο που μας πέρασε, στο An Club, ροκάραμε σε ένα mini festival, για την παρουσίαση του πρώτου, ομώνυμου, δίσκου των Deathcrop Valley! Την περιμέναμε πως και πως εδώ στο Artigo, ειδικά και μετά την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση που είχαμε μαζί τους. Μαζί τους εμφανίστηκαν άλλα τρία συγκροτήματα, οι Heavy/Stoner Rock Stains Of Amber, οι Rock n Roll/Punk μπάντα 32Bastards από την Πάτρα και το τρίο των Rockάδων Pissed-Off Kid (από τους οποίους ήθελα αλλά ξεχάστηκα – λόγω μουσικής – να πάρω αυτό το τέλειο sticker)!

Αρχικά να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη από τους Stains Of Amber, γιατί αργήσαμε περίπου 15′ και χάσαμε ένα μικρό μέρος του set τους.

Off Topic:

Οκ! Το ξέρω.. Εγώ φταίω που ήθελα να μην ανεβάσω το αυτοκίνητο σε πεζοδρόμιο και έκανε το γύρω της Πλατείας μέχρι να βρω καλή θέση - και παρεπιπτόντως, Σάββατο 21:00 γιατί βγαίνουν τα σκουπιδιάρικα στα Εξάρχεια?

This slideshow requires JavaScript.

Οι Stoner Rockάδες Stains of Amber λοιπόν, για να επιστρέψω στο θέμα, έπαιξαν ένα πολύ ωραίο set, σε ένα αρκετά χαλαρό An, ο κόσμος είχε αρχίσει να έρχεται σιγά σιγά! Ακούστε το κομμάτι τους Vantablack! Δεν θα το μετανιώσετε!


Δυνατή αρχή λοιπόν, που προσωπικά μου αύξησε τις απαιτήσεις για την συνέχεια! Και ευτυχώς..έπεσα μέσα! Με επόμενη μπάντα, τους 32 Bastards στην σκηνή, το An άρχισε να ζεσταίνεται ακόμα περίσσοτερο, σε αυτό βέβαια βοήθησε και ο κόσμος που είχε αρχίσει να μαζεύεται! Για την επόμενη ώρα οι Bastards “γκάζωσαν” την σκηνή με κομμάτια από το EP τους Hooey, με προσωπικό αγαπημένο, το outro κομμάτι τους, Witchez, <–ακούστε το εδώ! Και μιας και αγαπώ τα covers, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω την πολύ καλή διασκευή του “Too Drunk to Fuck” των Dead Kennedys!

This slideshow requires JavaScript.


Η ώρα έχει πάει 23:00 και στην σκηνή ανεβαίνει το τρίο των Pissed-Off Kid! Και ναι είναι τσαντισμένοι, επίπεδα Nirvana τσαντίλας όμως! Σε ένα γεμάτο An, έδωσαν ένα strong set! Full ενέργεια και grundge.. Το κοινό τους χειροκρότησε θερμά και οι ίδιοι φάνηκαν να το ευχαριστιούνται!! Αγαπήμενα μου κομμάτια τους, το King Violent και το The Bird!

This slideshow requires JavaScript.


Η ώρα είχε πάει 00:00 και ήταν η στιγμή να δούμε το main event, τους Deathcrop Valley στη σκηνή! Ο κόσμος είχε γεμίσει το μαγαζί και όλα ήταν έτοιμα για όσα θα ακολουθούσαν! Rock δυνατό! Rock αγαπήμενο από τους Deathcrop! Φανταστικός ήχος, τρομερή ένταση και ενέργεια πάνω στη σκηνή από τα παιδιά! Το βέβαιο είναι ότι δεν κατάλαβα πως πέρασε η ώρα και αυτός είναι ο τρόπος που μπορώ να πω με σιγουριά πως πέρασα καλά! Δυναμικό ξεκίνημα με τη μία, καθώς έπαιξαν το “Thirst” και μας απογείωσαν. Ο Άλεξ με τη κιθάρα βίωνε ένα ντελίριο που μας παρέσυρε απόλυτα μαζί του σε hard rock ρυθμούς, Ο Άρης τραγουδούσε αλλά παράλληλα “πέταγε” στη σκηνή, σε σημείο που ήθελες να ανέβεις πάνω μαζί τους και να συμμετέχεις στο μεγάλο πάρτυ, ο Κώστας έμοιαζε να παίζει ντραμς από το σύμπαν των “αυθεντικών” ροκάδων, ενώ ο Άγγελος είχε γίνει ένα με το μπάσο και φαινόταν το ταξίδι του σε κάθε νότα! Φανταστικές στιγμές να βλέπεις νέους μουσικούς να ζουν το όνειρο τους και να σε παίρνουν μαζί τους! Αυτό έγινε! Περάσαμε τέλεια και αναμφισβήτητα γουστάραμε τα κομμάτια ένα προς ένα! Με θράσος θα πω ότι θέλαμε κι άλλο γιατί όταν οι Deathcrop Valley μας χαιρέτησαν, χρειάστηκε να ελέγξω το ρολόι μου μιας και αναρωτήθηκα γιάτι κράτησε τόσο λίγο. Τελικά είχε περάσει μία ώρα και! Μικρές αναποδιές δε μας επέτρεψαν να πάρουμε το cd μιας και δεν πρόλαβε να κυκλοφορήσει μέχρι τη βραδυά του live, αλλά με το που θα βγει, επικοινωνούμε με τη μπάντα στη σελίδα τους στο Facebook και το παίρνουμε για να ροκάρουμε home alone ή και με παρέα! Για την ώρα το album τους, στην ηλεκτρονική του μορφή, μπορείτε να το βρείτε εδώ!

Όσον αφορά τη κουβέντα μας με τους Deathcrop Valley αξίζει να αναφέρουμε ότι το πάρτυ τα έσπασε και πως όχι μόνο ρεφρέν, αλλά ολόκληρα τα τραγούδια ηχούσαν στα αυτιά μας τις επόμενες μέρες και για καιρό! Μπράβο παιδιά, ανυπομονούμε για το επόμενο!!

This slideshow requires JavaScript.


Ένα από τα χαρμόσυνα νέα της βραδιάς ήταν, πως το An Club ήταν αρκετά γεμάτο, η Ελληνική Rock/Metal σκηνή χρειάζεται υποστήριξη, και δεν υπάρχει κανείς καλύτερος από εμάς να δώσει σε όλα αυτά τα συγκροτήματα την στήριξη για να πάνε άκομα πιο ψηλά! Δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από συναδέλφους τους από το εξωτερικό, που γεμίζουν μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους!

Support Your Local Scene photo Support-your-local-scene.jpg

Photo Credits: Ευτυχία Τζανοπούλου