Αστυνομία – Βρετανία – Κωμωδία

Hot Fuzz κυρίες και κύριοι!

Μία από τις καλύτερες βρετανικές – και γενικά – κωμωδίες που έχω δει! Οι Simon Pegg και Nick Frost υπογράφουν, ως πρωταγωνιστικό δίδυμο, μία ταινία που πραγματικά σατιρίζει με τον πιο σωστό τρόπο τις αμερικάνικες ταινίες δράσης, αλλά και τους ίδιους τους “φλεγματικούς” Βρετανούς. Το cast συμπληρώνεται με ηθοποιούς του βεληνεκούς των Martin Freeman,  Bill Nighy , Timothy Dalton και Olivia Colman μεταξύ άλλων!

Το σενάριο της ταινίας ακολουθεί τον αστυνομικό Nicholas Angel, τον καλύτερο αστυνομικό του Λονδίνου. Όμως λόγω της απόδοσης του, κάνει τους συναδέλφους του να δείχνουν “κακοί”, έτσι μεταφέρεται στο πιο βαρετό χωριό της Αγγλίας, όπου έχει να διαπραχθεί έγκλημα για 20 χρόνια. Εκεί γίνεται συνεργάτης με τον αργόσχολο γιο του αρχηγού της αστυνομίας του χωριού και φαίνεται πως η βαρεμάρα θα είναι η νέα του ρουτίνα. Όμως τελικά δεν είναι όλα όπως φαίνονται στο βραβευμένο επί πολλά συναπτά έτη “καλύτερο χωριό της χώρας”.

This slideshow requires JavaScript.

Δεν μπορώ να πω πολλά λόγια, παρά μόνο… δείτε το!! Το χιούμορ, αν και Βρετανικό, μόνο “περίεργο” δεν φαίνεται. Οι ατάκες είναι συνεχείς και η μία καλύτερη από την άλλη! Την πρωτοείδα όταν είχε βγει (το μακρινό 2007), και ξανά πριν από λίγες μέρες. Μπορώ να πω πως είναι ακριβώς όπως την θυμάμαι και αυτά τα 10 χρόνια που έχουν περάσει δεν έχουν κάνει τα αστεία να φαίνονται χαζά ή ανώριμα.

Οι ερμηνείες, ειδικά των γηραιότερων του χωριού, παίρνουν άριστα με τόνο! Όχι ότι οι πρωταγωνιστές μένουν πίσω. Σκηνοθετικά και ηχητικά, δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο να αναφερθεί, πρόκειται για μία βρετανική κωμωδία με αρκετά στοιχεία δράσης.

Και όπως θα απαντούσε και o Sandor ‘The Hound’ Clegane, αν τον ρωτάγαμε, “Να την δούμε την ταινία;” :

Βαθμολογία Artigo : 9/10