Φιλία – Έρωτας – Μοναξιά στα χρόνια του VR

Το Βρετανικό cyber-thriller, βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της Lottie Moggach, ακροβατεί μεταξύ αληθινών ηθοποιών και σκηνών δημιουργημένων σε PC (CGI), είναι μία ματιά στην απομόνωση κάποιων ανθρώπων και πως δημιουργούν δεσμούς, φιλίες και έρωτες στα πιο απρόσμενα μέρη. Στη συγκεκριμένη σειρά σε ένα online παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας. Βέβαια, μερικά πράγματα μπορεί να μην τόσο αθώα όσο αρχικά φαίνονται.

Βασικός χαρακτήρας είναι η Leila ένα μοναχικό 17χρόνο κορίτσι, το οποίο παίζει φανατικά ένα φανταστικό online παιχνίδι με πολλούς παίκτες, ονόματι Azana. Κατά τη διάρκεια της παιχνιδιού, η Leila συναντά την Tess και την παρέα της, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μία ομάδα – ονόματι Red Pill Crew – ώστε να μοιράζονται τις σκέψεις και τα θέλω τους. Στον πραγματικό κόσμο, τα δύο κορίτσια γίνονται φίλες. Αλλά μετά την εξαφάνιση της Tess, η Leila ανακαλύπτει πως κάποιος καραδοκεί για να κάνει κακό στα μέλη της ομάδας, τόσο στον online κόσμο, όσο και στον πραγματικό.

This slideshow requires JavaScript.

Πρόκειται για μία σειρά που θα ήθελε (μπορούσε όμως?) να είναι μέρος της ανθολογίας του Black Mirror. Όμως οι – προβληματικοί – χαρακτήρες που απαρτίζουν το Red Pill Crew, μας συστήνονται επιφανειακά μόνο, μερικοί απλά για να προχωρήσουν λίγο την ιστορία της Leila και της Tess. Ο τρόπος με τον οποίο βρίσκει στοιχεία και κάνει συνδέσεις η Leila ώστε να φτάσει στη λύση του μυστηρίου, δείχνουν πως πρόκειται για δευτερεύον μέρος της πλοκής, για καλό η κακό, και το μεγαλύτερο μέρος πέφτει στην σχέση των δύο κοριτσιών.

This slideshow requires JavaScript.

Προσωπικά να πω, πως δεν ενθουσιάστηκα, μπορώ να πω πως προς το τέλος που κανονικά θα έπρεπε να είμαι και πιο “κολλημένος” για να δω τι θα γίνει, βαρέθηκα… Και κάτι ακόμα, τόσο μουντά είναι όλα στην Αγγλία? Δεν τα θυμάμαι ακριβώς έτσι!

Η σειρά συμπαραγωγής Channel 4 και Netflix, δεν έχει ανανεωθεί ακόμα για 2ή season. Οπότε οι πιστοί, θα χρειαστεί να αναμείνουν λίγο ακόμα…