Ο μικρός θησαυρός του Neill Blomkamp

O Neill Blomkamp συστήθηκε στο ευρύ κοινό με το short film “Alive In Joburg” του 2005, το οποίο έδινε μία Sci-Fi χροιά στο χρόνιο πρόβλημα του ρατσισμού το οποίο υφίσταται στη Νότιο Αφρική ακόμα και μετά το τέλος του Apartheid.  Στο χώρο βέβαια της επιστημονικής φαντασίας ήταν γνωστός και πριν από αυτό, μέσα από τη δουλειά του στα special effects και στο 3D animation στα Stargate SG-1 και Dark Angel.

To 2009 έκανε το σκηνοθετικό και σεναριακό του ντεμπούτο με το τρομερό District 9, τη συνέχεια του Alive in Joburg, με πρωταγωνιστή τον καλό του φίλο Sharlto Copley στο ρόλο ενός στελέχους εταιρείας που έχει σκοπό να μεταφέρει τους εξωγήινους μετανάστες από την εξαθλίωση που ζουν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης ονόματι District 9, στο επόμενο, το District 10. Η ταινία ήταν επιτυχία τόσο οικονομικά, όσο και σε επίπεδο κριτικών.

Αυτό ώθησε τον Blomkamp να δημιουργήσει το 2013 την επόμενη δυστοπική του ταινία Elysium με τους Matt Damon, Jodie Foster, Alice Braga, και Sharlto Copley. Το 2015 σκηνοθέτησε το Chappie (ήταν και σεναριογράφος μαζί με τη γυναίκα του Terri Tatchell), την ιστορία ενός robot, το οποίο αποκτά αισθήματα.

This slideshow requires JavaScript.

Αυτή τη στιγμή ο Blockamp βρίσκεται στα αρχικά στάδια της σκηνοθεσίας του sequel του Robocop – του παλιού καλού – σε βάση σεναρίου δημιουργημένου στα τέλη της δεκαετίας του 1980 (!!!).


Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι όμως της δραστηριότητας του Neill Blomkamp, είναι η δημιουργία του δικού του studio παραγωγής, του Oats Studios. Μέσω αυτού έφτιαξε διάφορες ταινίες μικρού μήκους με γνωστούς ηθοποιούς (Sigourney Weaver, Carly Pope, Dakota Fanning και άλλοι). Όλες είναι ελεύθερες στο YouTube, με σκοπό να δημιουργηθεί ενδιαφέρον και εν συνεχεία να ξεκινήσει η παραγωγή τους σε ολοκληρωμένο project.

Οι τρεις κύριες, μικρού μήκους, ταινίες είναι το Rakka – μία εξωγήινη εισβολή, το Firebase – μια πολεμική ταινία στο Vietnam, με εξωγήινες προεκτάσεις, και το Zygote – ένα survival horror σε μία απομακρυσμένη βάση στον Αρκτικό Κύκλο.

This slideshow requires JavaScript.

Εάν είστε λάτρεις των horror Sci-Fi ταινιών, προτείνονται ανεπιφύλακτα! Όπως ακόμα και τα άλλα short films του Oats Videos.

Περιμένω να μου πείτε ποια από τις τρεις σας άρεσε.

Προσοχή: Σχεδόν όλα τα short films θέλουν να είστε άνω των 18!

Δείτε και το short film που τα ξεκίνησε όλα: