Στη λίμνη των Ozarks

Με την ευκαιρία της επικείμενης δεύτερης season της σειράς Ozark, ας θυμηθούμε, οι ήδη θεατές , και ας μάθουν οι καινούργιοι για αυτό το παρεξηγημένο διαμάντι του Netflix (αφού σε πληρώνω, θα τα βγάλεις τα λεφτά σου!!).

Η λίμνη των Ozarks στο Missouri έχει μία από τις μεγαλύτερες ακτογραμμές στις Ηνωμένες Πολιτείες και θεωρείτε ένα από τα μεγάλα παραθεριστικά θέρετρα. Οι μόνιμοι κάτοικοι βέβαια θεωρούνται (ή παρουσιάζονται) ώς rednecks, ελληνιστί βλάχοι. Σε αυτή την περιοχή πρέπει να μείνει ο βασικός πρωταγωνιστής Marty Byrde (Jason Bateman θεός σε σοβαρή παραγωγή και όχι κωμωδία τύπου Horrible Bosses) με την οικογένειά του, μιας και ο συνεργάτης του έκλεψε τα λεφτά του καρτέλ για το οποίο τα ξέπλεναν. Δουλειά του είναι όχι μόνο να τα επιστρέψει αυτούσια, αλλά και να βγάλει extra κέρδος, το οποίο ο ίδιος αρχικά θεωρεί εύκολο, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσει την τακτική “Δυτικοί – Ινδιάνοι”. Μόνο που δεν έχει υπολογίσει πως οι βλάχοι, όχι μόνο είναι υποψιασμένοι, αλλά και οι ίδιοι έχουν καλύτερες τακτικές και δικά τους συμφέροντα.

This slideshow requires JavaScript.

Ωραία παραγωγή σε τρομερές τοποθεσίες, με ρόλους καλά δομημένους και μεστές ερμηνείες από το cast (δεν περιμένεις κάτι λιγότερο από τα “βαριά” ονόματα, αλλά και από τους ηθοποιούς μικρότερου βεληνεκούς, όπως η Julia Garner). Μπορεί να μην έχει, ειδικά αρχικά, και την πιο γρήγορη πλοκή αλλά το να βλέπεις τον κακόμοιρο Marty, να προχωράει από γκαντεμιά σε γκαντεμιά, σε κρατάει στον καναπέ σου, περιμένοντας τη λύτρωση του… (Μπορεί) απλά για να δεις αν έχει πάτο το πηγάδι

Τα δέκα επεισόδια της πρώτης season βλέπονται μία χαρά, ειδικά αν έξω έχει ~40°. Την προτείνω ανεπιφύλακτα και ειδικά αυτές τις μέρες, μέχρι τις 31 Αυγούστου που θα streamάρει στο Netflix η δεύτερη season.

Το trailer της δεύτερης season (αν δεν έχετε δει την πρώτη, το YouTube σας περιμένει):