Σαν σήμερα.. Serj Tankian!

Στις 21 Αυγούστου 1967, γεννήθηκε ο Serj Tankian, τραγουδιστής, στιχουργός και κιθαρίστας, του συγκρότηματος System of a Down. Γεννήθηκε στη Βηρυτό και έχει αρμενική καταγωγή.

Στην καριέρα του έως τώρα ο Τανκιάν έχει κυκλοφορήσει 5 άλμπουμ με τους SOAD, έναν με τον Arto Tunçboyacıyan και 5 προσωπικά άλμπουμ. Ενώ, μια ζωντανή ορχηστρική έκδοση του Elect the Dead, ενσωματώθηκε στον δίσκο, υπό την ονομασία: Elect the Dead Symphony, η οποία κυκλοφόρησε το 2010. Επίσης, το 2002 ο Τανκιάν με τον κιθαρίστα των Rage Against the Machine και Audioslave, Τομ Μορέλλο, ίδρυσαν έναν μη κερδοσκοπικό, πολιτικό ακτιβιστικό οργανισμό, τον Axis of Justice. Ο Τανκιάν έχει δημιουργήσει και δική του δισκογραφική εταιρεία, υπό την επωνυμία: Serjical Strike Records. Στις 12 Αυγούστου 2011, ο Τανκιάν, παρέλαβε μετάλλιο από τον Αρμένιο Πρωθυπουργό, για την προσφορά του στο θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, καθώς και για τη μουσική του δραστηριότητα.

Εκρηκτικός και με πάθος, κερδίζει τη σκηνή και τα live με τους System of a Down, είναι συνήθως από νωρίς sold out! Στη χώρα μας απλά ελπίζουμε να μας κάνουν τη τιμή, μιας και την πρώτη φορά που εμφανίστηκαν ως support στους Slayer, το 1998 (20 χρόνια πριν!!!), το ελληνικό μέταλ κοινό τους αποδοκίμασε για τα καλά!

Βέβαια ο Τανκιάν ήρθε στην Αθήνα στις 17/8/2010 στην περιοδεία του για το Elect the Dead, με οκταμελή κλασσική ορχήστρα στο Terra vibe, όπου και άρεσε πολύ!