Φόνοι με φόντο τις Άλπεις

Οι Γάλλοι δεν με είχαν συνηθίσει σε καλά thriller, προσωπικά προτιμουσα τις κωμωδίες τους, ευτυχώς αυτό τείνει να αλλάξει με σειρές όπως το The Frozen Dead, The Forest και το La Mante. Πρώτη όμως η μίνι σειρά – ολοκληρώνεται σε 6 επεισόδια – The Chalet, κατάφερε να μου αλλάξει γνώμη.

Τοποθετημένη σε ένα απομακρυσμένο χωριό των Γαλλικών Άλπεων, η σειρά μεταφέρεται σε δύο χρονικές περιόδους, το 1977 που ακολουθεί την οικογένεια Rodier, και το 2017 στη μάζωξη παλιών φίλων για τον γάμο του Manu και της Adele. Μόνο που το 2017, ένα ατύχημα αποκόπτει το χωριό από την υπόλοιπη Γαλλία και ένας ένας οι φίλοι και οι χωρικοί πέφτουν θύματα δολοφονίας.

Ένα μεγάλο θετικό της σειράς είναι πως έχει αρχή, μέση και τέλος. Οι σεναριογράφοι ξέρουν που θέλουν να καταλήξουν, έτσι πλάθουν τους χαρακτήρες και τις καταστάσεις με συγκεκριμένο σκοπό και τέλος. Άρα τα 6 αυτά επεισόδια κατάφεραν να με κρατήσουν, δίνοντας και στις δύο χρονικές περιόδους την κατάλληλη ατμόσφαιρα, σασπένς και πλοκή, ώστε να μην βαριέσαι στα flashbacks του 1977.

Όπως μου είπε κάποιος, η καλή σειρά φαίνεται από το πόσο προσεγμένοι είναι οι τίτλοι αρχής. Μεγάλη αλήθεια τελικά, και στο The Chalet ισχύει ακριβώς αυτό. Προκείται για μια καλογυρισμένη σειρά με ωραίο σενάριο και twists, καλογραμμένους χαρακτήρες που σε κάνουν να ενδιαφερθείς για το μέλλον (ή το τέλος) τους. Από τις ερμηνείες των ηθοποιών, προσωπικά δεν έχω παράπονο ως θεατής. Η μουσική όμως της σειράς μπορώ να πω πως ήταν ακριβώς αυτό που χρειαζόταν για να κάνει το βήμα παραπάνω και να τη θεωρήσω καλή σειρά!

This slideshow requires JavaScript.

Τα 6 ωριαία επεισόδια, αξίζουν, κατά την γνώμη μου, τις ώρες στον καναπέ σας!

1, 2, 3 et l'un de vous disparaîtra