The night of (HBO, 2016)

Μία σειρά που παίζει με το μυαλό σου, όχι για την πλοκή της, αλλα γιατί σε βάζει στα βαθιά νερά της πραγματικότητας, θες δε θες. Σε ένα σύστημα που ψάχνει φταίχτες επιφανειακά και λειτουργεί καταλυτικά στις ζωές τους.

Η ιστορία ξεκινά με το Νάζιρ Καν, ένα φοιτητή πακιστανικής καταγωγής, γεννημένο και μεγαλωμένο στην Αμερική, η οποία έχει μόλις πληγεί από την 11η Σεπτεμβρίου, (καταλαβαίνουμε αμέσως τι συναισθήματα δημιουργεί η παρουσία όποιου Πακιστανού στο οπτικό πεδίο), ο οποίος “δανείζεται” εν αγνοία του πατέρα του το ταξί του, για να πάει σε ένα πάρτυ. Μία σειρα ατυχών γεγονότων φέρνει στο δρόμο του μία νεαρή κοπέλα (χάρμα οφθαλμών), η οποία του ζητά να την πάει στη παραλία, πράγμα ανέφικτο, καθώς βρισκόμαστε στη καρδιά του Μανχάταν. Από εκεί και μετά η βραδυά εξελίσσεται με τους δυό τους στο σπίτι της κοπέλας, με περίεργα παιχνίδια, ναρκωτικά και σεξ. Λίγες ώρες μετά ο Ναζ ξυπνάει στην κουζίνα, αποφασίζει να φύγει, πάει να αποχαιρετίσει τη γλυκιά ανάμνηση της νύχτας του και τη βλέπει νεκρη! Οχι απλά νεκρή, αλλά μαχαιρωμένη 22 φορές!! Φεύγει πανικόβλητος, μα κάπου παρακάτω συλλαμβάνεται από την αστυνομία και καταλήγει στο τμήμα, όπου και κατηγορείται για το φόνο.

 

Έχουμε λοιπόν έναν φοιτητή που ζει με τους γονείς του και δεν έχει πειράξει μύγα μεχρι σήμερα, να κατηγορείται για φόνο, (Riz Ahmed), έναν αστυνομικό λίγο πριν συνταξιοδοτηθεί, που ό,τι καλύτερο είναι να κλείσει ακόμη μία επιτυχημένη υπόθεση, (Bill Camp), έναν δικηγοράκο που κηνυγάει χαμένες υποθέσεις από τμήμα σε τμήμα για να βγάλει κανένα φράγκο, (John Torturro, εκπληκτικός), μία μεσήλικα εισαγγελέα που δεν έχει προσωπική ζωή, (Jeannie Berlin) και κάπου στη πορεία, εκεί στη φυλακή, έναν κρατούμενο που λύνει και δένει, εντός και εκτός του περιορισμένου χώρου,(Michael K. Williams). Όλοι τους χαρακτήρες που παίζουν δυναμικά το ρόλο τους σε μία αστυνομική και δικαστική υπόθεση, με φόντο θολό τοπίο!

 

Οι άνθρωποι εξελίσσονται σύμφωνα με το περιβαλλον και τις συνθήκες που έχουν γύρω τους, μα ποιός κινεί τα νήματα; Τα φαινόμενα που συνήθως απατούν; Τα προσωπικά συμφέροντα; Η πίστη στην αλήθεια, βάσει ενστίκτου ή η αφανής ανιδιοτέλεια από εμφανείς ιδιοτελείς;

Τα συμπεράσματα δικά σας, παρέα με 8 επεισοδιάκια καλογυρισμένα, συμπεριλαμβανομένης φιλοζωίας! 😉