Ομπρέλα πήρες? The Rain

Μετά από χρόνια όπου οι Αμερικάνικες τηλεοπτικές σειρές μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, παρατηρούμε (κυρίως λόγω Netflix) πως υπάρχουν εκεί έξω αξιόλογες παραγωγές από άλλες χώρες. Μετά από το καταπληκτικό Βραζιλιάνικο 3%, έρχεται το Δανέζικο μετα-αποκαλυπτικό The Rain. Και πάλι η παραγωγή είναι του Netflix.

 

This slideshow requires JavaScript.

Οι δημιουργοί σκέφτηκαν ένα πολύ έξυπνο σενάριο. Τι θα συνέβαινε εάν το βασικότερο αγαθό του πλάνητη μας, το νέρο – και ειδικότερα η βροχή – γινόταν φονική? Όταν ένας ιός που μεταφέρεται από τη βροχή, σκοτώνει το μεγαλύτερο ποσοστό των κατοίκων στη Σκανδιναβία, τα αδέλφια Simone και Rasmus οδηγούνται σε ένα καταφύγιο με την οικογένειά τους. Έξι χρόνια αργότερα, το αφήνουν για να ψάξουν για τον πατέρα τους, έναν επιστήμονα που τους άφησε, αλλά έκτοτε δεν επέστρεψε. Κατά τη διάρκεια της πορείας τους, γίνονται μέλη μιας ομάδας νεαρών επιζώντων και μαζί ταξιδεύουν σε όλη τη Σκανδιναβία, αναζητώντας όλοι μαζί ένα ασφαλές μέρος και τον πατέρα των αδελφών, ο οποίος μπορεί να είναι σε θέση να δώσει απαντήσεις αλλά και τη θεραπεία.

Το αρνητικό σε αυτή τη σειρά, το οποίο και τις έχει κοστίσει, όπως φαίνεται και στην κριτική που έχει δεχτεί, είναι το hype. Όλη αυτή η αναμονή και οι συγκρίσεις που έγιναν με άλλες παραγωγές του Netflix, άσχετες σε σενάριο και σκηνοθεσία οι περισσότερες, μόνο κακό έφερε τελικά.

Πρόκειται για μία αξιοπρεπέστατη παραγωγή, η οποία όμως δεν έχει και κάτι αξιοσημείωτο να προσφέρει πέρα από την προσπάθεια επιβίωσης και τις εφηβικές σχέσεις των πρωταγωνιστών. Θα περάσεις ευχάριστα, εάν την παρακολουθήσεις χωρίς να έχεις την απαίτηση να δεις την αγωνία του La Casa De Papel, το μυστήριο και την ατμόσφαιρα του Dark ή την παραγωγή του Stranger Things.

This slideshow requires JavaScript.

Η πρώτη season ολοκληρώθηκε σε 8 επεισόδια και η σειρά έχει ήδη ανανεωθεί για δεύτερη season. Ευελπιστώ να ανεβάσει ρυθμούς, μιας και προσωπικά με κράτησε και μου δημιούργησε ενδιαφέρον για το τι θα συμβεί στην ομάδα των επιζώντων.

Όπως πάντα, το trailer της πρώτης season: