Είδαμε το Venom και…

Όταν πρωτοανακοινώθηκε η μεταφορά του Venom στη μεγάλη οθόνη και με πρωταγωνιστή τον Tom Hardy, ενθουσιάστηκα και περίμενα την πρώτη προβολή. Όσον έφταναν οι μέρες όμως και άρχισαν να εμφανίζονται οι πρώτες κριτικές, άρχισα και εγώ να μικραίνω το “καλάθι” μου. Οπότε χθες, ημέρα πρεμιέρας, έφτασα να δω την ταινία, όχι με καλάθι, αλλά με πορτοφολάκι..

Λάθος μου

Αρχικά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως είναι μία υπερηρωική ταινία, με ότι αυτό συνεπάγεται. Το Venom όμως κατάφερε να προσφέρει την κατάλληλη φόρμουλα μεταξύ δράσης και χαβαλέ, όπως και σωστό σεναριακό βηματισμό – η ώρα που χρειάζεται ώστε να πραγματοποιηθεί η συμβίωση και να εμφανιστεί ο ομώνυμος αντί-ήρωας, όπως και ο χρόνος που χρειάζεται ώστε να προχωρήσει η υπόθεση. Αναφέροντας το σενάριο, πέραν της σωστής δομής του, ακολουθεί στο περίπου το origin story του Venom με την μεγάλη απόκλιση της απουσίας του Spider-Man, κομβικού χαρακτήρα για την εξέλιξη της ιστορίας. Οι σεναριογράφοι βρήκαν έναν σωστό τρόπο ώστε να παρακάμψουν αυτό το πρόβλημα όμως, με την προσθήκη του ευφυή μεγιστάνα Carlton Drake, ιδρυτή του Life Foundation (και οι δύο  αποτελούν υφιστάμενα μέρη του Marvel Universe).

Βέβαια πέραν του σεναρίου, το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας ασχολείται (ευτυχώς) με τον Eddie Brock (Tom Hardy), έναν γνωστό δημοσιογράφο – παρουσιαστή εκπομπής, ο όποιος σε μία νύχτα χάνει τα πάντα, καριέρα , αρραβωνιαστικιά, σπίτι.  Ο Tom Hardy για άλλη μία φορά δίνει πνοή σε χαρακτήρα που χαίρεσαι να βλέπεις και να ενδιαφέρεσαι για την τύχη του.

Οι συμπρωταγωνιστές του βέβαια δεν τυγχάνουν της ίδιας εξέλιξης χαρακτήρα, και ο ανταγωνιστής (Riz Ahmed) και η αρραβωνιαστικιά (Michelle Williams) του φαντάζουν μονόπλευροι στο μεγαλύτερο μέρος της ταινίας.

Την παράσταση κλέβει ο πρωταγωνιστής του Venom 2 (ελπίζουμε να πάρει άμεσα το πράσινο φώς για sequel)… απλά μην φύγετε με το που τελειώσει η ταινία!

ΥΓ : Μου έκανε εντύπωση πως σε μία ταινία ενός όχι τόσο γνωστού χαρακτήρα στο τέλος υπήρξαν χειροκροτήματα! Κάτι θα έκανε καλά.
ΥΓ2 : Να ευχαριστείτε τον Ryan Reynolds και τον Deadpool που άνοιξε το δρόμο για ταινίες με δευτερεύοντες χαρακτήρες του Marvel & DC universe.

Και μην ξεχνάτε: