Brains! Ταίνιες και Σειρές με Zombies

Το είδος των horror ταινιών με zombies μας έχει δώσει blockbusters όπως το Dawn of the Dead (και όλη την ιστορία του George A. Romero), το Resident Evil, το Walking Dead και πολλά άλλα. Υπάρχουν όμως ταινίες και σειρές “διαμάντια” εκεί έξω που αξίζει να τις δείτε. Τα πρωτεία κρατούν οι Άγγλοι στην συγκεκριμένη κατηγορία (τρέχα γύρευε). Ακολουθούν 4 ταινίες και 3 σειρές ικανές να σας κρατήσουν στην άκρη της καρέκλας σας (εεεεεμμμ σχεδόν όλες).


28 Days Later / 28 Weeks Later

Οι δύο βρετανικές ταίνιες έχουν ανεβάσει πολύ τον πήχη στο είδος (ειδικά η πρώτη) με καταξιωμένους Βρετανούς ηθοποιούς (ok, ο Cillian Murphy του Peaky Blinders κάπου εδώ ξεκίνησε) και δεν δίνουν έμφαση στην δράση και το gore (όχι ότι απουσιάζει) αλλά στις σχέσεις των επιζώντων αλλά και σε τι ακραίες αποφάσεις μπορεί να σε οδηγήσει μία τέτοια κατάσταση.

Zombieland

Αμερικάνικο blockbuster χαλαρού χαρακτήρα, το cast των Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Emma Stone και Abigail Breslin έχει καλή χημεία με αποτέλεσμα να παρακολουθείς μία ταινία ευχάριστα, χωρίς να καταλάβεις πως έφτασες στο τέλος (και να θες και άλλο!). Τον Ιανουάριο του 2019 ξεκινούν τα γυρίσματα του sequel, ενώ το 2013 δημιουργήθηκε πιλοτικό επεισόδιο για σειρά Zombieland το οποίο, δυστυχώς, δεν προχώρησε.

Dead Space: Downfall

Animation βασισμένο σε horror video-game έχεις δει? Όχι? Να δεις.. Μόνο αυτό έχω να πω για το Dead Space: Downfall. Πρόκειται για prequel (χωρίς να είναι απαραίτητο να γνωρίζεις ή να έχεις παίξει το παιχνίδι). Όπως και σε όλα τα animation / cartoon οι δημιουργοί δεν περιορίζονται από τεχνικές δυσκολίες που θα είχαν με ανθρώπους και σκηνικά, δημιουργώντας ένα πραγματικά τρομακτικό αποτέλεσμα. Α! Σας είπα πως διαδραματίζεται στο διάστημα? Και πρόκειται για εξωγήινα Zombies?

Train to Busan

Οι Κορεάτες όπως και οι φίλοι μου οι Γιαπωνέζοι, έχουν τον τρόμο μέσα τους (σε ανησυχητικό βαθμό). Σε αυτή την ταινία ακολουθούμε έναν πατέρα στην προσπάθεια του να σώσει την κόρη του από μία πανδημία zombies, πηγαίνοντας με τρένο προς την μόνη ασφαλή πόλη, το Busan. Παραδόξως η ταινία οποία προβλήθηκε σε όλο τον κόσμο το 2016, στην Ελλάδα όμως προβάλλεται τώρα από τα Odeon Cinemas (!!).


In the Flesh

Βρετανική παραγωγή του BBC, η οποία ακολουθεί ένα πρωτότυπο (για το είδος) σενάριο. Η πανδημία εξαπλώθηκε αλλά τελικά βρέθηκε εμβόλιο, το οποίο όχι μόνο έσωσε τους επιζώντες αλλά έδωσε και στους νεκροζώντανους τη συνείδηση τους πίσω, επαναφέροντάς τους σε ανθρώπινη υπόσταση. Τώρα οι εναπομείναντες rotters (ονομάσια των zombies στη σειρά) πρέπει να επανέλθουν στην κοινωνία την οποία και τρομοκράτησαν πριν λίγο καιρό. Δυστυχώς “άντεξε” 2 seasons, λόγω περικοπών στα budget των σειρών του δικτύου.

Dead Set

5 επεισόδια για την έτερη βρετανική παραγωγή, του E4 αυτή τη φορά, πάλι με αρκετά πρωτότυπο σενάριο. Τι θα συνέβαινε στους παίκτες του Big Brother (στην Βρετανία το 2008 ήταν φαινόμενο τηλεθέασης), εάν ξέσπαγε πανδημία zombie? Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα πραγματικά studio του Big Brother με cameos από αρκετούς παίκτες και παρουσιαστές του show.

Z Nation

Αμερικάνοι, zombies και ψιλόχαβαλέδικη διάθεση (βλ. τεράστιες μπάλες από zombies, stripper zombies, ραδιενεργά zombie, Zombienado!!!!). Όλα αυτά μαζί μας έδωσαν το Z Nation του SyFy το οποίο αισίως ολοκλήρωσε την 4η season του και έχει ανανεωθεί για 5ή. Ταυτόχρονα δημιουργείται spin-off mini series (και βλέπουμε) ονόματι Black Summer η οποία και θα είναι prequel. Για να καταλάβετε το “επίπεδο” της σειράς, συνδέεται με την σειρά ταινιών Sharknado (!!!).

Προτείνεται αντί της 1000ης επανάληψης Friends.


Το είδος σφύζει από επιλογές, και προφανώς υπάρχουν αρκετές ταινίες / σειρές που παρέλειψα στο άρθρο (Shaun of the Dead, εσένα κοιτάω και υπόσχομαι να επανορθώσω με άρθρο μόνο για σένα). Αλλά για μία αλλαγή από το Walking Dead, πιστεύω πως είναι ένα καλό ξεκίνημα.

Καλή προβολή!